Lillehammer Kaffebrenneri ble stiftet 1 desember 2017, og et halvt år senere stod lokalene i Industrigata 31 på Lillehammer klare med vår splitter ny kaffebrenner installert for brenning av spesialkaffe.

Brenneren ble bestilt fra vår gode samarbeidspartner Espressospesialisten, en 12 kg’s DIEDRICH IR 12 fra amerikanske Diedrich Roasters Factory. Denne ble fyrt opp første gang i mai 2018, vi hadde allerede forhåndsbestillinger og fikk dermed en knallåpning! Dessuten, og det viktigste for oss akkurat da: drømmen ble en realitet. Det var magisk stemning da første batchen gikk, neste umulig å beskrive hvordan vi hadde det akkurat da.

Signaturkaffen vår GUDBRAND var med fra første brenning, en god, medium kraftig og rundt kaffe fra Guatemala. Gudbrand, sammen med alle våre kaffetyper, selges i assorterte butikker, kaffebarer/restauranter, bakerier, REKO-ringen Lillehammer og her på vår nettside. Se vår forhandlerliste om du er i Lillehammer, eller legg inn bestilling i nettbutikken vår.

Vegen er kort fra kaffebonde til oss.. Vi er derfor stolte av å kalle vår kaffe for stuttreist, så stutt som den kan bli. Vi bidrar til bærekraftig og sporbar kaffe, med en rettferdig handel hos bøndene. Vi leter som hunder etter klimavennlige produket (kaffeposer og annet) til enhver tid, og bytter ut etterhvert som leverandørene tilbyr klimavennlige og bærekraftige produkter. Det har du vår garanti på.

Kjøper du kaffe fra oss, kan du ha god samvittighet. Likevel, det er det som er i koppen som teller. Det skal smake fantastisk, noe vi håper det gjør.

Kaffen er håndplukket og håndsortert fra fjellområder rundt omkring i verden. Vi tenker at fjellfolk over hele verden har noe til felles, og dette ga oss etterhvert ideen til vårt slagord:

«Fra fjellfolk til fjellfolk» 

Vi takker alle kunder og forhandlere som er med på Lillehammers første kaffeeventyr i moderne tid!

Er du bedrift? Vi har også lansert en litt mørkere brenning for bedrifter med kaffemaskin. Men også fast levering av alle typer kaffe om det er kaffetrakter som står på pauserommet. Vårt slagord for Gudbrand@work?

«Fra arbeidsfolk til arbeidsfolk» (Selvfølgelig 😊)

Følg oss på Facebook og Instagram for å se hvem vi er og hva vi driver med!

 

TIPS!
For den aller beste opplevelsen anbefaler vi alle (som ikke har det) å skaffe en kaffekvern. Se etter APPROVED-merket og finn en som passer deg

For den kaffe-interesserte:

Kaffen velges ut og kjøpes inn fra anerkjente Sucafina Specialty (Belgia). Besøk dem her: https://sucafina.com/emea . Kaffen er av høyeste kvalitet, og har de derfor de høyeste prisene. Dette sikrer en 100 % rettferdig handel og den beste kvaliteten